Dundret Runt – Vårens stora skidfest i Gällivare

Dundret Runt har sedan 1965 varit ett säkert vårtecken för alla skidåkare i Gällivare. Ett skidlopp där man tillsammans med tusentals skidåkare tar sig runt Dundret i sin egen takt, utan tidtagningspress, och njuter av härligt vårväder. Med jämna mellanrum dyker uppskattade matkontroller upp. Där träffar man gamla och nya vänner som man kan diskutera väder och vallning innan man fortsätter sin färd runt berget.

NSD Classic är tävlingsloppet över fem mil som startar 10:00. Starten är skild från det vanliga Dundret Runt spåret. NSD Classic är seedningsgrundande för nästa års Vasalopp.

Oavsett vilken målsättning man har med sin skidåkning är Dundret Runt en härlig avslutning på skidsäsongen. Har du slagit vad med arbetskompisarna, har du tränat hela vintern med Dundret Runt som mål, eller vill du förbättra din startposition i nästa års Vasalopp. Alla träffas vid matkontroller, längs efter spåret eller vid starten och målet på Hellnerstadion.
Hellnerstadion, världscuparenan där Marcus Hellner är nästintill oslagbar, är mittpunkten för Dundret Runt. Här kommer man hämta ut sin nummerlapp, få hjälp med skidpreparering och värma upp sig inför loppet. Efter målgång bjuds det på fika till alla deltagare. Nära och kära kan följa loppet på plats i stadionbyggnaden där det finns servering under både lördag och söndag.

På söndagen avslutas Dundret Runt på Hellnerstadion med Dundret Runt Skate och Barnens Dundret Runt. Precis som för deltagarna i stora Dundret Runt skall Barnens Dundret Runt vara ett roligt arrangemang där man åker runt en lätt kuperad bana i sin egen takt, med saftkontroller efter banan. Start och mål på Hellnerstadion. För alla barn från 3 år och uppåt.

Dundret Runt

Dundret Runt har sedan starten varit ett motionslopp utan tidtagning och den traditionen har hållits vid liv. Tremilen är mycket lättåkt men tre mil tar ut sin rätt och uppförsbackarna längs efter Porjusvägen är en nog så tung utmaning. Långa Dundret Runt är kortad till fem mil, (46 km för att vara exakt) men den är ändå en rejäl utmaning. Läs mer >>

NSD Classic

En tävlingsklass i Dundret Runt och möjlighet att testa formen innan man lägger undan skidorna för säsongen. Dessutom har man chansen att förbättra sin startposition i nästa års Vasalopp, perfekt i slutet på säsongen med många skidmil i benen. Läs mer >>

Barnens Dundret runt

Söndagen den 1 april är det barnen som står i fokus på Hellnerstadion. Precis som för deltagarna i Dundret Runt skall Barnens Dundret Runt vara en härlig avslutning på skidsäsongen.
För alla barn från 3 år och uppåt. Läs mer >>