Ignition

Skoterfolket fixar skidfesten!

Motor- och fritidsbutiken Ignition är ny kontrollvärd för den klassiska ”Främjarkontrollen” där tre- och femmilsspåret möts.

Efter mer än 10 år har Malmgruppen, som servat med allt från skavsårsplåster till renbuljong, tackat för sig och lämnat över stafettpinnen till nya krafter.

-Ska bli jättekul att växla upp vårat engagemang i Dundret Runt. Det är en klassisk folkfest i Gällivare som vi absolut vill vara med och bidra till, samtidigt ett stort ansvar att axla, säger David Götzmann, vd för Ignition.

Kontrollen på baksidan av Dundret är en riktig klassiker i Dundret Runt-sammanhang. Från början sköttes kontrollen av Friluftsfrämjandets skidinstruktörer, men sedan början av 2000-talet är det Malmgruppen som skött ruljangsen. Det är här den varma renbuljongen serveras som blivit något av ett varumärke för Dundret Runt – och så kommer det att bli även i fortsättningen!

-Jag har förstått att det är en stark tradition som vilar över just den här kontrollen och den ska vi försöka vårda på bästa tänkbara sätt samtidigt som vi ska försöka sätta vår prägel på den och skapa en härlig atmosfär för deltagarna, säger David Götzmann och fortsätter:

-Det här är en rolig och spännande utmaning för oss och min förhoppning är att vi med det här engagemanget ska kunna bidra till att öka förståelsen mellan skidåkare och skoterfolk. Vi älskar, liksom skidåkarna, att vara ute i naturen och för oss är ett varsamt och hållbart nyttjande av den mycket viktigt.

Ignition har sedan företaget bildades 2015 varit en aktiv partner i samband med skidtävlingar genom att ställa snöskotrar till förfogande för både materialtransporter och för sjukvårdsberedskap. Och det har gett mersmak.

-Arrangemang som Dundret Runt är jätteviktiga för Gällivare där vi gärna vill vara med och stötta, förra året satte vi upp en egen liten kontroll efter spåret och hejade fram åkarna och när vi nu fick frågan om att ta över kontrollen bakom Dundret som kräver mycket transportlogistik av material tyckte vi att det passade jättebra, säger David Götzmann.

Produktinformation Ignitions kontroll

Vid kontrollen serveras, förutom blåbärssoppa och sportdryck, renköttsoppa (laktos- gluten- och mjölkfri) som innehåller renkött, salt, peppar, morot, palsternacka, purjolök och kålrot