Aktuellt

Josefine – vinnare redan innan start!

Hon har aldrig åkt Dundret Runt tidigare, inte heller kört en 5-mil.

Josefine Strand från Luleå går ut stenhårt i sin Dundret Runt debut – och hon får göra det på ett par nya skidor från northstar.se, som hon vinner på utlottningen bland de 100 första anmälda till vårens stora skidfest!

-Åh vad roligt, det kom verkligen oväntat. Jag hade faktiskt inte en aning om att man kunde vinna ett par skidor för att man var snabb att anmäla sig, säger Josefine.

Hon har bott i Tärnaby och flyttade till Luleå för två år sedan, men är trots det mycket hemtam när det gäller miljön på Dundret. Med en mamma från byn Sarvisvaara, drygt fem mil söder om Gällivare, så är det inte så konstigt att hon tillbringat mycket tid på berget.

-Dundret är ett mycket vackert berg och jag har åkt mycket slalom där. Nu ser jag verkligen fram emot att få uppleva den härliga miljön i naturreservatet på längdskidor, säger Josefine.

Hur kom du på idén att åka Dundret Runt?

-Jag har ju hört talas om Dundret Runt sedan jag var liten, min morbror och moster har båda sagt att jag måste åka det här loppet.

Och Josefin går ut stenhårt i sin debut och satsar på att köra 5-milen

-Det längsta jag åkt tidigare är Tjejvasan (30 km), men jag har tänkt att någon gång i livet måste jag testa att köra en 5-mil och nu ska det bli av, säger hon och fortsätter:

– Det längsta jag åkt i vinter är en mil, det var häromdagen. Jag är mycket på skidspåret eftersom mina barn älskar längdåkning, men nu måste jag börja träna ordentligt för Dundret Runt.

Vad har du för förväntningar?

-Det ska bli riktigt roligt att få ta på sig ett par nya skidor och ge sig ut i spåret. Alla säger ju att Dundret Runt är en riktig skidfest så jag ska försöka njuta av ett trevligt skidlopp och stanna upp vid kontrollerna och fika.